45. REGIONALNA DOMIJADA RIJEKA 2022.

Uvodna riječ

45. REGIONALNA DOMIJADA ZAPADNE HRVATSKE RIJEKA 2022.

 

Početkom 2020. godine Učenički dom Podmurvice Rijeka započeo je pripreme za održavanje kulturnog i sportskog dijela 45. regionalne Domijade u Rijeci. Izvučeni su parovi u sportu, pristigle su i prijave za kulturu, no sve je naglo prekinuto koncem ožujka zbog novonastalih epidemioloških mjera i ograničenja u održavanju sportskih i kulturnih susreta.

 

Nakon nekoliko godina istih mjera i ograničenja, učeničkih postignuća ne nedostaje. Učenici su svoj talent, kreativnost i sportski duh razvijali unutar postavljenih granica, ali s još većim interesom i mladenačkim zanosom. Naučili smo da svaka prepreka znači i mogućnost da ju se prevlada. 

 

Napokon, bliži se dan kad ćemo se opet susresti uživo – Učenički dom Podmurvice Rijeka ove je godine organizator 45. regionalne Domijade regije zapadna Hrvatska. Tako ćemo, kao Vaši domaćini, omogućiti prezentaciju rezultata rada s učenicima, kako u kulturnom tako i u sportskom dijelu susreta. Tijekom susreta svoja će postignuća u sportu i kulturno-umjetničkom području prezentirati učenici smješteni u 15 učeničkih domova Istarske, Karlovačke, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije.

 

Privilegija rada s mladima povjerena nam je da bi smo ju svake godine ojačali na susretima kao što je ovaj, stoga obilježimo ovogodišnju regionalnu Domijadu tražeći u svemu i svakome ljubav – neka nas isti motiv prati i dugo nakon susreta. 

 

Draga mladosti, hvala vam što nas svake godine iznova oduševljavate svojom svježinom stvaralaštva! Atlete, sportaši, rekreativci, teško je pratiti vaš korak jer ste u mnogočemu brži od nas odgajatelja, jer vam snaga tijela jača i zdrav duh. Stoga, pokažite nam ljubav prema stvaralaštvu i sportu, svi s nestrpljenjem očekujemo vaše nastupe!

 

Drage kolegice i kolege, prijatelji, neka nam susret na ovogodišnjoj Domijadi bude prigoda da prezentiramo svoje uloženo znanje, podijelimo iskustvo i nemjerljiv trud u mladost koju obrazujemo i odgajajmo, kako bismo ostvarili zajednička očekivanja i ponudili najbolje mogućnosti našim učenicima. Učimo i dalje, volimo to što radimo! 

 

Svim sudionicima želimo toplu dobrodošlicu u naš Dom u Rijeci! 

 


Učenički dom Podmurvice Rijeka

Imate li pitanje?
Slobodno nas kontaktirajte